O uăle conțin toți amino-acizii esențiali corpului uman, alături de câteva vitamine și minerale, incluzând vitaminele A, D, B2, B9, B6, B12, calciu, fosfor, fier și potasiu. Oul este unul din puținele alimente care conține vitamina D în mod natural.

Inca din cele mai vechi timpuri, oul de gaina este considerat un aliment de baza, complex, continand intr-un volum relativ redus o varietate de substante nutritive.


O ul reprezinta o sursa perfect echilibrata de proteine si lipide usor digerabile.

Proteinele au o valoare nutritiva foarte ridicata datorita continutului bogat in aminoacizi esentiali, fapt pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii a ales oul ca standard de referinta pentru aprecierea calitatii proteinelor din alte produse de origine animala. De asemenea, ouale sunt surse importante de grăsimi de calitate superioară (lecitine), bogate în acizi graşi nesaturaţi, iar coeficientul lor de utilizare digestiva este superior fata de alte alimente deoarece acestea se gasesc intr-o forma fin emulsionata.

O ul este considerat unul dintre cele mai complexe si hranitoare alimente. Calitatea lui este conditionata insa de factori foarte importanti precum prospetimea, provenienta oului, calitatea furajului pe care il consuma pasarile si starea lor de sanatate.

In industria oua de consum, prospetimea si calitatea sunt cele mai importante valori. Ouale din portofoliul grupului Albert sunt produse la cele mai inalte standarde de calitate provenind de la gaini crescute în baterii îmbunătăţite conform normelor U.E. Procesul de productie (colectarea, controlul productiei zilnice, sortarea, ambalarea) este permanent monitorizat de catre medicii veterinari, nutritionisti, ingineri si tehnicieni pentru asigurarea calitatii produselor.


  • Microclimatul din hale, administrarea hranei si a apei de baut sunt procese automatizate (asistate de calculator), ceea ce ofera pasarilor un plus de confort.
  • Hranirea pasarilor se face cu un furaj obtinut exclusiv din cereale la care se adauga vitamine si minerale, retetele urmarind cu strictete indicatiile din ghidurile tehnologice de crestere si exploatare.
  • Personalul implicat in procesul de productie este permanent instruit si evaluat cu privire la respectarea regulilor de igiena si a bunelor practici de lucru.
  • Pe tot parcursul de productie, de la obtinerea oualor in fermele de productie si pana la livrarea acestora catre consumatori se fac numeroase controale si verificari pentru asigurarea cerintelor europene din domeniul calitatii si sigurantei alimentare.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE